שיטת החינוך החדשה, לימוד מוטה עתיד, הופכת נפוצה יותר ויותר בישראל בשנים האחרונות.
לשיטת פדגוגיה מוטת עתיד שישה עקרונות מרכזיים שמהווים את הבסיס לכל ההיבטים הארגוניים, החינוכיים והפדגוגיים בבתי ספר ובארגוני חינוך שונים.
לשיטת פדגוגיה מוטת עתיד שישה עקרונות כשהעיקרון הראשון בה הוא עקרון הפרסונליות.
על פיו יש צורך להתאים באופן אישי לכל תלמיד תכנים, מוצרים או שירותים, זאת על מנת להגדיל את הערך המוסך שכל פרט מקבל מהם.
פדגוגיה מוטת עתיד שישה עקרונות עיקרון שני – השיתופיות.
השיתוף של שני ערכים שמתגבשים יחד להשיג מטרה משותפת יוצא למעשה העצמה של כל אחר מהשותפים, שבעזרת העבודה המשותפת מצליחים להשיג מטרה שבמידה והיו מנסים להשיגה כל אחד בנפרד, היו כושלים.
פדגוגיה מוטת עתיד שישה עקרונות עיקרון שלישי – אי-פורמליות.
על פי עיקרון זה ישנם אין ספור הזדמנויות חדשות לפעילויות שלא במסגרת חינוכית רשמית שיכולות לתת פרט ולחברה הזדמנויות למידה והעצמה שונות, אותם רצוי לרתום אל למידה בכל מקום ובכל עת.
פדגוגיה מוטת עתיד שישה עקרונות עיקרון רביעי – גלוקליות.
על פי עיקרון זה ישנה דיאלקטיקה בין המקומי לגלובלי, אליו יש להיות מודעים במהלך הליכי הלמידה השונים ואותו יד לרתום עבורם.
המגמות המנוגדות מפתחות אחת את השנייה וצריך לגבש תודעה אצל התלמיד לדבר, כך יוכל לשגשג במרחבים השונים וליצור איזון בניהם בחייו.
פדגוגיה מוטת עתיד שישה עקרונות עקרון חמישי – עקרון התמורתיות.
מטרת עקרון זה היא ליצור משמעות לתמורה בחינוך על מנת להעצים את יכולת הלמידה במציאות משתנה ומורכבת, כך שתהיה הבנה שישנה תמרה שמגיבה לעניין בכל מקום ובכל מקרה.
פדגוגיה מוטת עתיד שישה עקרונות עקרון שישי – ייעוד אישי ויצירת זהות.
עקרון זה מטרתו ליצור גיבוש עצמי וזהות אישית לתלמיד, כזאת שתיצור בו איזה שהוא עמוד שדרה מוסרי שיכוון אותו במהלך חיו, אל על פי שהמציאות שלו תשתנה בעתיד.
לסיכום, פדגוגיה מוטת עתיד שישי עקרונות מאפשרת ליצור תלמיד בעל מודעת עצמית, בעל אופי כזה שיאפשר לו להתפתח ולשגשג במחרב המשתנה של חיו העתידיים תוך התחשבות בנוף המשתנה תדיר.